اخبارباید ها و نباید های سفر حجچی یاد بگیریم

امنیت در سفر

شما (حجاج بیت الله الحرام) در این سفر در بوته امتحان قرار دارید . چون نمونه و الگوئی از ملت ایران هستید و چشمان کنجکاو صدها هزار زائر حرکات و اعمال شما را تحت نظر دارد . امام خمینی (ره)

زائر گرامی

تشرف به بیت الله الحرام و توفیق زیارت حرمین شریفین و قبور ائمه مظلوم بقیع (ع) فرصتی است که خداوند به شما عنایت فرموده ، امید است از این فرصت به دست آمده کمال بهره معنوی را برده و با دقت به مطالب ذیل توجه نمایید و با به کار بستن توصیه های آن ، سفری همراه با آرامش خاطر و امنیت کامل داشته باشید .

۱-  به همراه داشتن و الصاق کارت شناسائی در طول سفر الزامی است .

   2- هنگام عزیمت به عربستان ، حافظه دوربین ، تلفن همراه و وسایل الکترونیکی که محتوی عکس ، فیلم و اطلاعات خانوادگی و شخصی می باشد را تخلیه نمایید زیرا مأمورین سعودی در اولین برخورد با افرادی که به آنها مظنون هستند اقدام به بازبینی آنها می نمایند.

۳-  حمل و نگهداری و مصرف مواد مخدر در عربستان جرم محسوب شده و با مجرمین به شدت برخورد می‌شود.

۴-  دولت عربستان در مبادی ورودی (فرودگاه ها) برای جلوگیری از ورود افراد معتاد و موادمخدر به داخل کشور از تجهیزات و سیستم های کنترلی مدرن و پیشرفته، حیوانات آموزش دیده و عناصر ماهر و مجرب در چهره شناسی و تفتیش متخلفین بهره می گیرد.

۵-  بدلیل طولانی بودن مدت رسیدگی به پرونده متهمین مواد مخدر در عربستان ، اجازه تشرف جهت انجام مناسک، داده نشده و پس از سپری شدن دوره محکومیت، مجرم به کشور عودت می‌گردد.

۶-  دستگاه قضایی سعودی اجازه برقراری ارتباط را به افراد دستگیر شده اتباع بیگانه با خانواده شان نداده و توجهی به سن، جنسیت (زن و مرد) و وضعیت بیماری آنان نداشته و بعنوان یک مجرم، با ایشان به شدت برخورد می نماید.

۷-  از چاپ عکس و انتقال فیلم به سی دی و … در فروشگاه ها و مؤسسات سعودی خودداری فرمایید.

۸-  سارقین حرفه ای مترصد فرصتی هستند تا از غفلت زائرین سوء استفاده نموده و اموال آنها را به سرقت ببرند . لذا در نگهداری اموال خود کمال دقت را بنمائید.

۹-  رمز (پین کد) سیم کارت تلفن همراه خود را فعال نمایید تا در صورت مفقود شدن، سارقین نتوانند براحتی از آن سوء استفاده نمایند.

۱۰-  چنانچه قصد خرید و استفاده از سیم کارت تلفن همراه خطوط سعودی دارید از در اختیار گذاشتن گوشی تلفن همراه و سیم کارت ایرانی خود به بیگانه (فروشندگان) جدا بپرهیزید، زیرا برخی از فروشندگان با ترفند خاصی سیم کارت شما را تعویض و از آن سوء استفاده می نمایند.

۱۱-  در صورت به سرقت رفتن تلفن همراه دقت فرمائید در کمترین فرصت ممکن از طریق مراجعه به دفتر مخابرات مستقر در ستاد مرکزی ، نسبت به قطع تلفن اقدام فرمایید . زیرا سارقین از ملیتهای مختلفی بوده و تا زمان قطع تلفن اقدام به تماس های خارجی می نمایند . لازم به توضیح است بیمه هیچ تعهدی در قبال خسارت وارده ندارد .

     12-  حتی الامکان از تلفن همراه خود در محل استراحت و هتل استفاده کنید و از مکالمه در حرمین شریفین و سایر اماکن عمومی خودداری فرمایید.

۱۳-  اشیای قیمتی و وجوه نقد خود را به صندوق امانات بسپارید در صورت به سرقت رفتن وجوه نقد ، طلا و اشیای قیمتی، بیمه هیچگونه تعهدی نسبت به پرداخت خسارت ندارد .

۱۴-  از طرح و بیان میزان و محل نگهداری وجوه نقد و اشیاء قیمتی خود نزد دیگران خودداری فرمایید .

۱۵-  ورود عوامل بومی به قسمت خواهران بدون هماهنگی و حضور عوامل ایرانی ممنوع می باشد در صورت مشاهده، سریعا به مدیر کاروان اطلاع دهید .

۱۶-  هنگام خروج از محل اقامت از به همراه بردن اشیاء قیمتی و وجوه  نقد اضافه و غیر ضروری جداً خودداری فرمایید .

   17-  از ورود افراد ناشناس و عوامل بومی فاقد کارت شناسائی بدون حضور عوامل ایرانی کاروان به درون اتاق جلوگیری نمایید و در صورت مراجعه مراتب را به مدیر اطلاع دهید .

۱۸-  هنگام خرید صرفاً به اندازه نیاز وجه نقد همراه داشته باشید و از همراه داشتن ارز اضافه ، خودداری فرمایید .

۱۹-  هنگام خروج از اتاق از بسته بودن پنجره ها  و قفل درب اطمینان حاصل فرمایید .

۲۰-  هنگام خروج از اتاق وسایل خود را در ساک نهاده و درب آن را قفل نمایید .

۲۱-  هنگام ورود به اتاق از وجود و محتویات ساک های خود اطمینان حاصل فرمایید .

۲۲-  در معابر عمومی ، و محلهای پر ازدحام اشیای قیمتی ، تلفن همراه و وجوه نقد خود را در معرض دید دیگران قرار ندهید ، زیرا سارقین حرفه ای در کمین و شناسائی محل نگهداری اموال شما می‌باشند .

۲۳-  هنگامی که به قصد خرید به بازار عزیمت می نمایید طوری برنامه ریزی کنید که وسائل خریداری شده را به محل اقامت خویش منتقل نمایید زیرا ورود وسائل و کالا به حرمین شریفین و مساجد ممنوع می‌باشد .

 24-  هنگام سوارشدن به اتوبوس های حمل و نقل و سایر وسایط نقلیه عمومی (تاکسی) از برداشتن وسایل، کیف دستی و لوازم شخصی خود اطمینان حاصل فرمایید .

۲۵-  به هنگام اقامه نماز و یا عبادت در حرمین شریفین و مساجد و معابر عمومی ، اموال و اشیای قیمتی و وجوه نقد خود را بر روی زمین نگذارید و از سپردن آن به افراد ناشناس جداً خودداری فرمائید .

۲۶-  هنگام تردد از خیابان از محل عابر پیاده عبور کنید . رانندگان محلی هیچ دقتی ندارند . شما احتیاط کنید .

       27-  حجاب و چادر هویت زن ایرانی است ، لذا از خواهران محترم تقاضا می‌شود،  ضمن اهتمام در حفظ حجاب، در صیانت از شأن زن مسلمان ایرانی کوشا باشند .

۲۸-  به زائرین بویژه خواهران گرامی توصیه می شود از تردد تنها در معابر عمومی و فروشگاههای خلوت جداً خودداری نمایید 

۲۹-  عموما، فروشگاه های لباس در عربستان مجهز به دوربین های مدار بسته هستند، لذا از تعویض لباس و تحرکات اضافه و بی مورد در فروشگاه جدا پرهیز نمایید.

۳۰-  خانم های تنها از سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی جداً خدداری فرمایند .

۳۱-  هنگام خروج از هتل از تنها گذاشتن کودکان ، بانوان و افراد مسن جداً خودداری نمایید.

۳۲-  طبق قانون عربستان برقراری ارتباط زایران با عوامل بومی و اتباع بیگانه و سعودی ممنوع می‌باشد از برادران و خواهران گرامی تقاضا می‌شود از برقراری هر گونه ارتباط و دعوت به محل اقامت اینگونه افراد پرهیز نمایند.

۳۳-  در صورت مراجعه و تقاضای افراد ناشناس تحت هر عنوان از اظهار نظر در خصوص مسائل مختلف و یا پاسخگوئی به تقاضاهای آنها ، (درخواست کتاب ، وسایل جهت بازبینی و . . .) قبل از اطمینان از هویت واقعی آنها ، فقط به جز  پلیس پاسخگو نباشید و از پاسخگویی به افراد غیر جداً خودداری کنید .

۳۴-  با توجه به سوء استفاده برخی از افراد از لباس فرم و خودرو پلیس در عربستان، جهت سرقت وجوه نقد و اموال زایرین در صورت تفتیش ویا بازرسی بدنی، هنگام رهایی سریعا شماره و نوع خودرو و مشخصات افراد مذکور را ثبت و به حراست ستاد گزارش نمایید.

۳۵-  عده ای با طرح مسائل تفرقه بر انگیز بین مسلمانان قصد تفتیش عقاید دارند لذا در ابراز عقیده و اظهار نظر دقت فرمایید ، زیرا با مقاصد سیاسی و یا سرقت و . . . قصد فریب و ایجاد تفرقه و نزدیک شدن به شما را دارند .

۳۶- در صورتیکه در حرمین شریفین، بقیع، و سایر اماکن عمومی مأمورین سعودی و سایر افراد بومی و… اقدام به هتاکی و یا توهین به عقاید و شخصیت شما می نمایند بدون هر گونه درگیری و بحث و جدل با هماهنگی مدیر کاروان مراتب را به ستاد گزارش نمایید تا در مراودات دیپلماتیک موضوع پیگیری شود.

۳۷-  بواسطه هر واقعه ای در عربستان، اگر به مراکز پلیس و یا امر به معروف و نهی از منکر هدایت شدید با حفظ آرامش تقاضای مترجم ایرانی از دفتر نمایندگی حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران و یا نماینده کنسولگری ایران را نموده و از پاسخگویی به سئولات و امضاء هر برگه ای جداً پرهیز نمایید.

۳۸-  هنگام مراجعه به مسجد شجره و یا جحفه جهت محرم شدن از قرار دادن اشیاء قیمتی، وجوه نقد در داخل اتوبوس ها بپرهیزید و در خصوص نگهداری آن با مدیر کاروان هماهنگی نمایید.

۳۹-  پس از محرم شدن در میقات وسایل خود را باز بینی کامل نمایید و از وجود آنها اطمینان حاصل فرمائید.

۴۰-  هنگام طواف، استلام حجر و عبور از محلهای پر ازدحام مواظب باشید تا با خانمها برخورد ننمایید، مأمورین مستقر در حرم و سایر اماکن عمومی به بهانه اختلاط زن و مرد اقدام به دستگیری افراد می‌نمایند.

۴۱-  طبق مقررات عربستان هرگونه فیلمبرداری و عکس برداری از حرمین شریفین ، بقیع ، اماکن دولتی، نظامی، طرح های زیر بنایی، پلها و زیرگذرها ممنوع می باشد در صورت مشاهده توسط مأمورین، زایرین بازداشت و تجهیزات آنان ضبط می گردد ضروریست زایرین محترم رعایت فرمایند.

دفتر مرکزی حراست سازمان حج و زیارت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *